Jak by musely dopadnout volby, aby bylo lépe? Vláda PirStánu a SPOLU by byla katastrofou

 

Blíží se nám termín sněmovních voleb, které mají proběhnout 8. a 9. října. Občas se mě lidé ptají, jaký tipuji výsledek voleb a jaký výsledek by byl podle mě optimální. Nejlepší by bylo, kdyby hnutí SPD získalo nad 50 procent a mohlo by sestavi

 

t jednobarevnou vládu, to je ale samozřejmě nereálné. Takže budeme muset hledat způsob, jak zabránit katastrofě pro naši zemi. Totální katastrofou by podle mě bylo, kdyby vládu sestavily koalice SPOLU a PirStán.

 

Bojím se, že by Piráti zvyšovali daně z nemovitosti ve výši několika procent a kdyby byla daň „jenom“ jedno procento, za byt v hodnotě dvou milionů byste platili ročně daň 20 tisíc korun! Piráti by dále podporovali nepřizpůsobivé a podle mě by jim zvyšovali sociální dávky. Přijímali by všechny zelené šílenosti z Bruselu, které brutálně zdraží elektřinu a automobily a tím zdraží vlastně vše. Děti by se asi ve škole musely učit, že existuje více ne

 

ž sto pohlaví a že ten, kdo s tím nesouhlasí, je „fašista“ a „nácek“. Byla by zde politika „uprchlíci vítejte“ a že islám a multikulturalismus je cool. Koalice PirStánu a SPOLU by přísahala na věrnost a bratrství s Bruselem a Washingtonem na věčné časy, privatizovaly by se poslední funkční státní podniky a nadnárodní korporace by nás ovládaly ještě více, než nyní… A taky by tato vláda přijala euro.

 

Jaká je alternativa? Co nejlepší výsledek hnutí SPD. Ten je samozřejmě závislý na kvalitě SPD, ale i na tom, jak moc si občané zmíněná nebezpečí voliči uvědomí. Záleží, jak dopadnou také ostatní strany.

 

Šlachtova Přísaha je bohužel probruselská. Trikolora se do parlamentu nedostane, i když ve věcech národního zájmu by s ní šlo spolupracovat. Volný blok se do parlamentu také nedostane, jen bohužel ubere některé voliče vlastenecké SPD. ČSSD se do sněmovny nedostane, což je dobře. KSČM asi s odřenýma ušima ano.

 

Asi nejmenším zlem by byla vláda odborníků s podporou prezidenta Zemana, které by daly důvěru poslanci ANO, SPD, KSČM a případně Přísaha. Samozřejmě rozhodnou voliči. Ale doufejme, že budou natolik rozumní, aby nepustili Piráty k moci. Když budou volit SPOLU a STAN, tak neomarxistické Piráty přivedou do vlády.

 

Zdroj obrázku: www.parlamentnilisty.cz